Ons verhaal

Marc van Olphen.

27 jaar  ondernemer.

Vanaf mijn 25e heb ik mede leiding gegeven aan een mooi familiebedrijf in de foodsector; Een mooi succesvol bedrijf wat wij als tweede generatie verder hebben uitgebouwd.  Aan zakelijk succes dus geen gebrek. Verder een lieve vrouw, twee mooie kinderen en een heel groot sociaal netwerk. Maar toch wilde ik nog iets anders in mijn leven.

Zoals elke ondernemer of topmanager had ik natuurlijk ook stress en door allerlei invloeden van buitenaf ontstond er langzaam een disbalans. Echter dit herkende ik niet echt en zoals geleerd, ging ik gewoon door.

Na vele gesprekken en een burn-out heb ik uiteindelijk besloten om in 2016 het bedrijf te verlaten. Ik wilde iets nieuws, iets anders, een nieuwe uitdaging. Weer met mijn poten in de modder, iets betekenen voor anderen; iets creëren voor ondernemers en high professionals. Iets wat echt waarde toevoegt. Een inspiratie punt.

In het herstel van mijn burn-out, ben ik op zoek gegaan naar de essentie van waarom mensen ondernemen. In mooie gesprekken met een goede vriend spraken we vaak over het aantal ondernemers en topmanagers die het zwaar hadden. Ondernemen is nu eenmaal topsport. Reflecteren we eigenlijk wel voldoende? Staan we wel eens ECHT stil om uiteindelijk weer vooruit te kunnen? In mijn herstel ben ik ook vaak naar Ibiza gegaan om daar echt rust te vinden. In deze retraites heb ik veel wijsheid ondervonden waar wij als westelijke ondernemers veel van kunnen leren.

Ondertussen zagen wij natuurlijk ook de percentages stijgen van het aantal burn-outs in Nederland en wat voor effect dit gaat hebben op de lange termijn.

Met drie ondernemers hebben we vaak gesproken over het INZperium-idee en in 2017 zijn we het concreet gaan uitwerken. In oktober 2017 was de eerste INZperium-business-retraite een feit!

INZperium (Leadership retreats voor ondernemers en high professionals) geeft jou:

Een echt blijvende impact, het optimaliseren van je privé en zakelijke balans, goed leiderschapsprogramma, voeding voor lichaam en geest, een grote tafel met echte ondernemers en managers, veel inspiratie met elkaar delen, unieke locatie, georganiseerd door ervaren ondernemers, begeleid door executive coaches.

Met INZperium komt mijn droom uit om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het bedrijfsleven!

Heb je een vraag neem dan gerust contact met me op. marc@inzperium.nl

LinkedIn: www.linkedin.com/in/marc-van-olphen-7537403/

Raymond Selier

Na afloop van de eerste Inzperium bijeenkomst, feitelijk een vuurdoop, besefte ik dat het dus echt mogelijk is om carrieres en levens van mensen te boosten in vijf dagen. De missie was een succes, zie de referenties op onze website, en dus gaan wij er nu echt voor om meer mensen te inspireren, gelukkiger en succesvoller te maken. Als deeltijd job, want ik ben inmiddels 30 jaar actief in het vastgoed en wil daarin bezield blijven ondernemen. Practice what you preach, blijf met je voeten in de klei staan, dat is mijn motto. Vanaf mijn diensttijd tot nu heb ik gewerkt als leidinggeven

de en bruggenbouwer, zowel als specialist als generalist. Na mijn 50e ben ik gaan beseffen dat het met de toenemende werkdruk, specialisatie en individualisatie het nog belangrijker is om als leidinggevende of highprofessional snel de verbinding aan te kunnen gaan. Met klanten, opdrachtgevers en medewerkers. En uiteraard werkt dit ook positief door in je prive-leven.

Je maximaal en vooral snel kunnen inleven in situaties is bepalend geworden voor succesvol ondernemen. Juist waar er minder ruimte is voor persoonlijk contact, daar valt de winst te behalen voor de ondernemer of highprofessional die bereid is om het maximale te halen uit zijn persoonlijke effectiviteit. Maar die maximale persoonlijke effectiviteit vereist wel dat je niet alleen fysiek maar ook mentaal in goede conditie blijft.  Dat je jezelf en je werkelijke drijfveren door en door kent en dus in maximale verbinding komt en blijft met jezelf.  Connected leadership of intuitief leiderschap kun je alleen dan geloofwaardig invullen. Je kunt met minder inspanning meer bereiken, meer vertrouwen geven en krijgen, nog makkelijker overzicht houden etc. Ik heb mijzelf in Ibiza echt beter leren kennen en het maakte mij nog gemotiveerder om die ervaringen uit te dragen. Gun jezelf dus deze retraite, geef je over aan ons professionele team, groei en geniet!

2018-03-29-7
2018-03-29-8
2018-03-28-4